۲۱:۰۰ ۱۴۰۳/۰۸/۰۸

مازوت‌سوزی راهکار عبور از ناترازی گاز در زمستان نیست

نمایندگان، وزرا و مسئولان در جلسه امروز کمیسیون انرژی برای حل معضل ناترازی انرژی در زمستان تعامل و همفکری کردند.
مازوت‌سوزی راهکار عبور از ناترازی گاز در زمستان نیست
کد خبر:۶۵۱۶

به گزارش اقتصاد معاصر؛ جلسه امروز (سه شنبه ۸ آبان ماه) کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با حضور وزاری نفت و جهاد کشاوزی، معاونان آنها، نمایندگانی از قوه‌قضائیه، نهاد‌های امنیتی، دادستان کل کشور، رئیس سازمان برنامه و بودجه، اتاق بازرگانی و مرکز پژوهش‌های مجلس به منظور تأمین سوخت زمستان کشور برگزار شد.

 

وزیر جهاد کشاوزی: قطع سوخت ماشین‌آلات و برق چاه‌های کشاورزی امنیت غذایی را به خطر می‌اندازد

بنابراین گزارش، در ابتدای جلسه غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه مصرف انرژی در حوزه کشاورزی قابل‌ملاحظه نیست، گفت: به عنوان مثال مصرف برق در این حوزه کمتر از ۱۵ درصد، در گاز ۲ و نیم درصد و حامل‌های مایع انرژی حدود ۴ و نیم درصد است، اما با توجه به بیولوژیک بودن بخش کشاورزی تامین انرژی مورد نیاز این بخش بسیار حائزاهمیت است.

 

وی ادامه داد: قطعی برق مورد نیاز کشاورزان طی ماه‌های گذشته سبب شد، خسارات غیرقابل جبرانب برای کشاورزان پیش بیاید، مثلا محصولات گلخانه‌ها از بین رفته و دام مرغداری‌ها تلف شدند که به‌معنای  نابودی تمام سرمایه تولیدکننده است.

 

نوری با بیان اینکه برخی از محصولات مانند پسته ارزش صادراتی خود را به دلیل قطعی چندین ساعته برق چاه‌های کشاروزی از دست داده‌اند، افزود: با این وجود ناترازی برق در کشور مسئله‌ای غیرقابل چشم‌پوشی است لذا جهت همکاری با وزارت نیرو و قرار دادن زمین در اختیار سرمایه‌گذاران برای ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر اعلام آمادگی می‌کنم.

 

وزیر جهاد کشاورزی همچنین درباره تامین سوخت ماشین‌آلات کشاورزی، گفت: ضمن تشکر از آقای پاک‌نژاد بابت تامین سوخت مورد نیاز امیدواریم توافقات صورت گرفته اجرایی شوند.

 

نوری اضافه کرد: تولیدات کشاورزی طی ۱۲ سال گذشته افزایش داشته، اما با این وجود به دلیل توجه به بهره‌‎وری فقط ۲۵ درصد افزایش مصرف انرژی داشتیم، بنابراین قطع سوخت ماشین‌آلات و برق چاه‌های کشاورزی امنیت غذایی را به خطر می‌اندازد.

 

معاون وزیر نیرو: کمبود انرژی با تعامل و همدلی مسئولان حل می‌شود

در ادامه همایون حائری معاون وزیر نیرو با ارائه توضیحاتی درباره مازوت‌سوزی در زمستان پیش‍‌رو، اظهار کرد: گفت: زمانی که مخازن نفتگاز و نفت کوره به وزیر نفت دولت جدید تحویل داده شد، این مخازن در شرایط ۵۰ درصد سال گذشته قرار داشتند، بنابراین کمبود همچنان ادامه دارد لذا باید تعامل و همدلی این مشکل را حل کرد.

 

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش: مصرف مازوت نسبت به سال گذشته افزایش یافته است

همچنین عظیمی‌فر مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش وزارت نفت با اشاره به وضعیت تولید و تحویل فرآورده‌های مایع به نیروگاه‌ها و دیگر بخش‌های مصرفی، توضیح داد: ما در زمینه نفتگاز تولید خود را به ۱۱۸ میلیون لیتر در روز رساندیم درحالی که میانگین سال گذشته ۱۱۱ لیتر در روز بوده، بنابراین ۷ میلیون لیتر افزایش تولید داشتیم.

 

وی ادامه داد: از ۲۰ میلیون لیتر تحویل سوخت به نیروگاه‌ها در آبان سال گذشته در ابتدای ۷ روز آبان سال جاری بیش از ۳۷ میلیون لیتر سوخت تحویل داده شده که نزدیک به ۷۰ درصد افزایش تحویل نفتگاز به نیروگاه‌ها داشتیم، بنابراین در تولید و تحویل نفتگاز نسبت به سال گذشته افزایش داشته‌ایم.

 

عظیمی فر مطرح کرد: مصرف مازوت نسبت به سال گذشته افزایش یافته است و تحویل گاز به نیروگا‌ها به دلیل اولویت داشتن تامین گاز بخش خانگی به اندازه کافی نبوده است.

 

معاون وزیر نفت بیان کرد: در حوزه تحویل و تامین سوخت مایع به نیروگاه‌ها اتفاق بسیار خوبی طی مدت اخیر افتاده است لذا با عمل به تکالیف می‌توان از زمستان عبور کنیم، هرچند گمان نمی‌کنم امکان افزایش تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها بیش از این وجود داشته باشد.  

 

مدیرعامل شرکت ملی گاز: شرایط کنونی چندان مساعد و نرمال نیست/ افزایش مصرف گاز خانگی تا ۱۷۳ میلیون مترمکعب طی ۵ روز

سعید توکلی مدیرعامل شرکت ملی گاز نیز اضافه کرد: توده سرد اسکاندیناوی سبب شده طی ۵ روز ۱۲ استان شمالی ۱۲ درصد کاهش دما پیدا کند که تاثیر آن در افزایش مصرف گاز خانگی حدود ۱۷۳ میلیون مترمکعب می‌شود، البته اگر سیستم‌های گرمایشی روشن شوند به سختی می‌توان آن‌ها را خاموش کرد، بنابراین شرایط کنونی چندان مساعد و نرمال نیست که صرفا با همراهی تمامی دستگاه‌ها و مجلس می‌توان از آن عبور کرد.

 

وی با بیان اینکه راهکار عبور از موضوع ناترازی این است که علاوه‌بر وزارتخانه‌های نفت، نیرو و تمامی دستگاه‌ها نیز پای کار باشند، گفت: همچنین قرار بود از ۱۰ مرداد ۱۵ شهریور روزانه ۴۰ میلیون لیتر نفت‌کوره مصرف شود تا در فصل سرد سرما در شهر‌های آلوده مازوت کمتری مصرف شود، اما این مهم اتفاق نیفتاد.

 

این گزارش می‌افزاید: در ادامه نمایندگان پس از استماع گزارشات مسئولان حاضر نقطه نظرات خود را مطرح کردند.

 

شهرکی: مدیریت ناکارامد سبب شده مردم هزینه این بی‌سر و سامانی را دهند

بنابراین گزارش، فرهاد شهرکی عضو کمیسیون انرژی، گفت: آقای وزیر نیرو هنوز پاسخ سوالات بنده در جلسه چند هفته گذشته را برخلاف تعهد خود نداده است و این به معنای عدم اهمیت به موضوعات مهم کشور و مطالبات نمایندگان است.

 

وی افزود: به یقین زمستان و تابستان سال آینده مردم در بخش خانگی، کشاورزی و حتی صنایع با مشکلات به مسائل بیشتری رو به رو خواهند شد، البته مدیریت ناکارامد در کنار سایر عوامل سبب شده مردم هزینه این بی‌سر و سامانی را دهند، همچنین مردم استان سیستان و بلوچستان به عنوان حوزه انتخابیه اینجانب به مراتب با سختی بیشتری رو به رو خواهند بود.

 

نخعی: نباید با عبارت‌های همچون کاهش مصرف انرژی توپ را در زمین مردم انداخت

همچنین مصطفی نخعی دیگر عضو کمیسیون انرژی، گفت: ارائه گزارش ازسوی مسئولان بدون آنکه خروجی مشخصی داشته باشد راه به جایی نخواهد برد، هرچند طبق توضیحات مطرح شده در جلسه امروز ما به هر دلیلی گاز کمتری به نیروگاه‌ها تحویل دادیم، اما اگر اقدامات کوتاه مدت و میان مدت به درستی انجام نشود این وضعیت ناترازی تشدید خواهد شد.

 

به گفته وی افزایش مصرف نفت کوره در نیروگاه‌ها و توافق با ترکمن‌ها با هدف تامین گاز استان‌های شمال و شمال شرق کشور از جمله این راهکار‌های کئتاه مدت است البته تولید نفت کوه استاندارد با سولفور کمتر نیز کاهش نگرانی‌ها را بابت آلودگی محیط زیست به همراه خواهد داشت.

 

این نماینده مجلس با بیان اینکه نباید با عبارت‌های همچون بهینه‌سازی و کاهش مصرف انرژی توپ را در زمین مردم انداخت، گفت: بخش قابل‌ملاحظه‌ای از انرژی توسط سازمان‌های دولتی، صنایع و فولادی‌ها مصرف می‌شود.

 

کریمیان: ۶۵ میلیون مترمکعب گاز به دلیل نشت و فرسودگی تجهیزات از بین می‌روند/معادل ۲۵ درصد تولید کشور

در ادامه محمد کریمیان عضو هیات رئیسه کمسیون انرژی، اضافه کرد: ۶۵ میلیون مترمکعب گاز به دلیل نشت و فرسودگی تجهیزات در مسیر از بین می‌روند که معادل ۲۵ درصد تولید کشور است بوده و ما رتبه دوم هدررفت انرژی در جهان را داریم.

 

سنگدوینی: مجبور به استفاده از نفت کوره هستیم

همچنین رمضانعلی سنگدوینی نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، گفت: به دلیل کمبود گاز مجبور به استفاده از نفت کوره هستیم چراکه در غیر این صورت مشکلات بسیاری برای مردم به وجود خواهد آمد، اما از آنجا که همه ما در یک کشتی نشستیم باید در کنار هم این مشکل را حل کنیم.

 

مرادی: از ۴۰ هزار مگاوات برق مصوب شده صرفا ۷ هزار مگاوات تولید شده

احمد مرادی عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه قرار بود طی ۴ سال گذشته ۴۰ هزار مگاوات برق تولید کنیم، اما اکنون ۷ هزار مگاوات نیز تولید نشده است، افزود: به یقین پذیرفتن ناترازی عمیق و اجرایی کردن پیشنهادات کارشناسان راهکار عبور از این معضل است بنابراین باید این فرآیند را اصلاح کرد.

 

کعب عمیر: مازوت‌سوزی راهکار عبور از ناترازی گاز نیست

محمد کعب عمیر نیز با تاکید بر اینکه مازوت‌سوزی راهکار عبور از ناترازی گاز نیست، گفت: این مسئله، مشکلی است که از دولت‌های  قبل وجود داشته و به دلیل عدم حل آن به معضلی انباشته تبدیل شده است.

 

کوچک زاده: قطع برق و گاز ویلا‌ها در زمان پیک مصرف راهکاری برای جبران ناترازی

همچنین مهدی کوچک زاده عضو کمیسیون انرژی مجلس، گفت: حجم گاز و میزان برق مصرفی سکونتگاه‌های دوم یا همان ویلا‌ها -که کل کشور را گرفتند- قابل توجه است، اما اگر در زمان پیک مصرف، برق و گاز آنها قطع شود می‌توان درصد قابل ملاحظه‌ای از این کمبود را جبران کرد.

 

احمدی؛ رئیس کمیسیون انرژی: مردم به دنبال راهکار برای حل مشکلات ازسوی مسئولان هستند

در پایان موسی احمدی رئیس کمیسیون انرژی مجلس با جمع‌بندی مباحث جلسه امروز به عدم حضور وزیر صمت انتقاد کرد و گفت: متاسفانه یک نقطه مرکزی میان دستگاه‌ها برای اجرای قوانین و دستورالعمل‌ها وجود ندارد، لذا همه از زیر اجرای وظایف خود فرار می‌کنند، بنابراین با توجه به تجربه‌ای که دارم تاکید می‌کنم؛ تشکیل «کمیته مشترک راهبردی اصلاح ناترزای انرژی» میان دولت و مجلس می‌تواند راهگشا باشد چراکه گا‌ها ۷۰ درصد بسیاری از این دست مشکلات در پی این هماهنگی‌ها حل شده‌اند.

 

وی تاکید کرد: بیان صرف مشکلات دیگر برای مردم اهمیتی ندارند و آنها به دنبال ارائه راه حل توسط مسئولان هستند. /خانه ملت

ارسال نظرات